Kinderboek over hersenberoerte

We zijn vereerd om u het kinderboek: “Oma praat zo gek?!?” aan te bieden, een creatie van verpleegkundige en schrijfster Sarah Wulteput, in samenwerking en met de steun van the Belgian Stroke Council.

Het boek geeft kinderen meer uitleg over een hersenberoerte en meer specifiek over taalproblemen. Dit paperback boek kan via onderstaande link besteld worden.

Beroertekaart voor patiënten

Download en druk de beroertekaart af. Dit is een handige kaart voor patiënten en kan gemakkelijk in de portefeuille bewaard worden. Het kan de zorgverlener helpen bij nieuwe symptomen van een hersenberoerte wanneer restverschijnselen (zoals spraak- en taalstoornis) een goede neurologische beoordeling kunnen beïnvloeden. Daarnaast geeft het een overzicht van medische problemen en medicatie (zoals anti-stolling), welke mogelijk een invloed kunnen hebben op de beroertebehandeling. Uw behandelend arts kan tevens zijn of haar contactgegevens achterlaten, in geval van nood.

Checklist na beroerte voor patiënten

De checklist na beroerte werd in 2012 ontwikkeld door the Global Stroke Community Advisory Panel en is nadien gevalideerd door the World Stroke Organisation (WSO). In 2016 werd deze vertaald en aangepast door the Belgian Stroke Council.

Een patiënt met een doorgemaakte hersenberoerte kan deze checklist invullen ter voorbereiding van de consultatie met zijn of haar behandeld arts.