LAATSTE NIEWS

UPDATE ON THROMBOLYTIC DRUG SHORTAGE

Thrombolytic drug shortage is expected to last until 2024. The manufacturing companyis limiting supply to all countries worldwide. Read the FAGG/ESO recommendation here.

FAST 4-WARD voor BEROERTE

Voor de 2022 editie van Wereld Beroertedag organiseren verschillende ziekenhuizen regionale wandelingen, met de steun...

Beroerte en covid

Lees meer over de specifieke maatregelen betreffende de behandeling van een hersenberoerte tijdens de...

Rijvaardigheid

Le DAC, service d’évaluation de l’aptitude à la conduite pour la Wallonie vous propose un guide concernant l'aptitude...

Covid persbericht

AVC et COVID-19. Comme dans la plupart des pays affectés par l’épidémie de Coronavirus, nous constatons que beaucoup...

Stroke uitgelegd aan kinderen

Nous sommes fiers de présenter le livre «Mamie parle bizarrement ? », qui a été créé en collaboration avec...

25.000

Jaarlijks krijgen ongeveer 25.000 Belgen een hersenberoerte. The Belgian Stroke Council probeert professionals en patiënten te informeren en geeft een overzicht van alle samenwerkingen, lopende campagnes, forums en congressen in Vlaanderen, Wallonië en ver daarbuiten.

REAGEER SNEL!

Elke minuut telt!

Herken de tekenen van een hersenberoerte, reageer en bel 112.  

Hersenberoerte

Zowel hersenbloedingen als herseninfarcten blijven één van de voornaamste oorzaken van overlijden en morbiditeit in de geïndustrialiseerde landen. Patiënten die een hersenberoerte overleven, hebben nadien vaak functionele beperkingen in het dagdagelijkse leven. De laatste jaren zijn er enorme vooruitgangen geboekt in zowel de acute behandeling van een hersenberoerte, als in de preventie ervan. Vroege opsporing en behandeling van risicofactoren zijn van primordiaal belang om de impact van hersenberoertes en hart-en vaatziekten te beperken in onze maatschappij. 

Het is belangrijk dat Belgische artsen, welke een interesse hebben in beroertezorg samenwerken, niet alleen op puur wetenschappelijk vlak, maar ook om eerstelijnszorg te informeren over de verschillende, nieuwe behandelingen binnen de beroertezorg, alsook het grote publiek waakzaam te houden over het herkennen van een beroerte.  Dit gebeurt het beste in een georganiseerde wetenschappelijk groepering. The Belgian Stroke Council omvat niet alleen neurologen, maar ook cardiologen, vaatchirurgen, neuroradiologen, geriaters, revalidatie-artsen als intensivisten. Dit initiatief wordt ondersteund door the Belgian Society of Neurology.

AGENDA

 

Word BSC lid

 

Kom in contact met Patiëntenverenigingen

Wat is een hersenberoerte?

 

 

Verhalen van lotgenoten

10 Brochures over Hersenberoerte